Hverdagstrimmevejledning

Nedenstående er en hverdagstrim – ønsker man sin hund udstillingstrimmet, så skal man først og fremmest kende sin hunds gode og svage side, da en dygtig hundefrisør kan få de svage sider til at fremstå mindre svage og man skal sørge for at finde en hundefrisør, der kender til racen.

Hoved & hals:
Hvad skal trimmes:
Følehår på snude og over øjnene (+ eventuelle andre steder) skal klippes af; dette giver et renere udtryk i hovedet, hvis hunden skal udstilles. Er man ikke interesseret i udstilling, er det op til en selv om man ønsker at klippe dem af.Løse hår på toppen af hovedet skal plukkes af med fingrene eller alternativt klippes af med enten filersaksen eller en trimmemaskine. Nogle hunde bryder sig ikke om at bliver plukket og der vil det være at foretrække, hvis man bruger enten saksen eller trimmemaskinen.
Bruger man saksen, så skal man klippe bagfra, da det giver det pæneste resultat.Det øverste af øret på ydersiden skal klippes kort. Er man god med en filersaks, kan man bruge den ellers er et godt alternativt en trimmemaskinen.
Som hovedregel er det øverste af øret defineret med en hudfold på den bagerste kant.Under øret (“på indersiden”) skal man sørge for at fjerne alle lange hår omkring øregangen, da denne skal have luft og det vil få øret til at “falde fladt ind til hovedet”. Dette kan med fordel gøres med en almindelig saks, da en trimmemaskinen larmer væsentligt mere end en saks.Halsen skal holdes kortklippet hele vejen ned til brystbenet. Dette kan også gøres med filersaksen, hvis man er god til at klippe – ellers kan man også her bruge trimmemaskinen.
Ben & poter:
Hvad skal trimmes:
Poterne skal klippes både på undersiden og oversiden. Undersiden klippes nemmest med en potesaks eller en almindelig lige saks og man kan med fordel holde trædepuderne sammen 2 og 2 under seancen. På oversiden skal man bruge en blød børste og en filersaks; børsten bruges mod hårenes groretning og vil derfor rejse hårene, der skal klippes. Hårene der rejser sig vil være hårene mellem “tæerne”.
Man skal klippe nedefra og op og man skal klippe kløerne fri – dette vil give en indtryk af en kattepote.
Bagpoterne skal der endvidere klippes kort ind rundt om den bagerste trædepude, da det vil få hunden til at fremstå som om den står mere op på poten.På forbenene skal der endvidere klippes de nederste 3-4 cm. kort (kort=ca. ½ cm.). Dette svarer til den sidste tå på hunden.På bagbenene skal der klippes kort (kort= ca. ½ cm.)fra poten og op til hasen på bagsiden af benet. Jo tyndere et ben hunden har, jo længere skal hårene være.
Bagpart & hale:
Hvad skal trimmes: På bagparten skal området omkring endetarmen holdes kort; både for udseendets skyld men også for hygiejnen.Halen skal være kortklippet på undersiden i ca. en håndsbredde fra “haleroden” og spidsen af halen skal klippes rundt af.
Derudover: Derudover er det en god ide at gennembørste hunden tit og fjerne døde hår. Til dette er en karte, et par gummihandsker eller gummifingerdutter ideelle.